Skip to Content

Objem už od korienkov: Rovné ale nie spľasnuté!

Rovné a lesklé, také by mali byť vaše vlasy. Zároveň musia byť pri korienkoch pružné a mať objem. Ako dosiahnuť tieto dve požiadavky? Kúzlom? Vôbec nie, stačí ak sa budete riadiť našimi piatimi tipmi, pre dosiahnutie objemu už pri korienkoch.

Ako dosiahnuť bohatý objem
Ako dosiahnuť bohatý objem spolu s lesklou a rovnou štruktúrou vlasov

„Chcete aby som Vám vyfúkal vlasy do rovna?“ Pozor! Mnoho kaderníkov sa na túto otázku opýta a potom naplní svoj sľub – alebo vyhrážku? Veľa kaderníkov je priam zbláznených do vyrovnávania vlasov bez ohľadu na tvar vašej hlavy alebo vlasovej štruktúry. A tak prameň po prameni natočia na okrúhlu kefu. Samozrejme, vaše vlasy budú rovnejšie ako kedykoľvek predtým, ale tiež ich takáto úprava zanechá mdlé a spľasnuté. Mnoho žien je s tým pochopiteľne nespokojných. Takýto účes bude na vás vyzerať dobre, iba ak máte husté a silné vlasy a klasický tvar lebky. V opačnom prípade by ste mali posilňovať vlasy pri korienkoch.

Ako na to:

Tip 1: Správne množstvo stylingového prípravku

Tužidlá a ochranné spreje pred teplom sa používajú na dodanie objemu vlasom pri korienkoch. Dôležité: množstvo tužidla vo veľkosti golfovej loptičky alebo šesť až sedem strekov ochranného spreju úplne stačí. Viac by už mohlo vlasy zlepiť. Stylingové prípravky je vhodné rozčešať po vlasoch od korienkov až po uši.

Tip 2: Trik so studeným vzduchom

Pri fénovaní nepoužívajte len teplý vzduch. Je dobré prestriedať ho so studeným vzducom, ktorý tak veľmi vlasy nevysušuje. Fénovanie je dôležité pre dodanie objemu vašim vlasom. Natočte vlasy na okrúhlu kefu a vyfúkajte ich teplým vzduchom. Potom na vlasy pustite prúd studeného vzduchu. Kefu na pár minút nechajte vo vlasoch. Pre stredne dlhé a dlhé vlasy použite kefu s priemerom aspoň 6 centimetrov. Ak budete používať menšiu kefu vytvoríte namiesto objemu kučery. 

Tip 3: Zvoľte si inú cestičku

Vlasy si zvyknú na veľa vecí. To platí aj o cestičke. Vlasy zvyknú spľasnúť hlavne na mieste, kde mávate cestičku. Aby ste sa tomu vyhli, z času na čas si učešte cestičku na druhú stranu ako máte vo zvyku. Vaše korienky sa tak vzpriamia a vytvoria viac objemu. Nasledujúci trik je výborný pre dlhé vlasy: Gumičkou si zopnite čerstvo umyté a ešte vlhké vlasy a spravte si vrkoč na vrchu hlavy. Po niekoľkých hodinách si spustite vlasy dole a vychutnajte si dokonalý objem pri korienkoch.

Tip 4: Vytvorte ilúziu

Tupírovanie je osvedčenou metódou pri získavaní väčšieho objemu pri korienkoch. Určite nechcete, aby Vaše vlasy vyzerali ako vtáčie hniezdo. Aby ste sa tomu vyhli, netupírujte vrchné vlasy veľmi divoko. Omnoho efektívnejší spôsob je, keď si vypnite vrchnú časť vlasov a zopnete si ju na vrchu hlavy. Potom môžete jemne natupírovať spodné vlasy. Následne učešte vrchné vlasy späť na miesto a použite lak na vlasy pre lepšiu fixáciu.

Tip 5: Zachovajte si svoj styling

Lak na vlasy je výborným zakončením pre takmer každý účes. Nikdy ho však nestriekajte na vlasy z vrchu, váš účes by vyzeral ako helma. Lak na vrchných vlasoch môže výrazne zaťažiť jemné vlasy. Efektívnejšie je zalakovať každý prameň zvlášť.

Súvisiace články
  • Kedy používať produkty s obsahom silikónov

    Tipy a triky

    Kedy používať produkty s obsahom silikónov
    ...

    Či sú pre vás produkty s obsahom silikónov to pravé, záleží na type vašich vlasov a na tom, aké by ste ich chceli mať.

    ...
  • Vlasy a šport: Tipy na praktický a štýlový styling

    Tipy a triky

    Vlasy a šport: Tipy na praktický a štýlový styling
    ...

    Tie z vás, ktoré milujú zábavu, štýl a rýchly pohyb, sa určite rady inšpirujú praktickými a trendy účesmi slávnych športovkýň.

    ...
  • Starostlivosť o dlhé vlasy

    Dlhé vlasy

    Starostlivosť o dlhé vlasy
    ...

    Vlasy po ramená rástli aspoň tri roky a prežili minimálne 300 umytí. Správna starostlivosť je preto nutnosťou. Máme deväť skvelých tipov pre vaše dlhé vlasy

    ...
  • Trendy účesy 2014 podľa módnych návrhárov

    Trendy účesy pre ženy

    Trendy účesy 2014 podľa módnych návrhárov
    ...

    Zaujímalo nás, čo bude definovať účesy v roku 2014. Vydajte sa s nami na túru po módnych prehliadkach a objavte najhorúcejšie trendy!

    ...
  • Objavte trendy v účesoch na rok 2016!

    Trendy účesy pre ženy

    Objavte trendy v účesoch na rok 2016!
    ...

    Vzrušujúce, jedinečné, sebavedomé! Rekapitulujeme, čo sa objavilo na módnych mólach a prinášame to najdôležitejšie na sezónu jar/leto 2016.

    ...
  • Účesy hviezd: Karolina Kurková

    Trendy účesy pre ženy

    Účesy hviezd: Karolina Kurková
    ...

    Filmové festivaly v Cannes sú legendárne. Na tohtoročnom festivale oslnila super modelka Karolina Kurková elegantným retro účesom. Karolina Kurková upravila svoje vlasy v štýle Holllywoodskej klasickej éry a jednej hviezdy filmového neba.

    ...
  • Športovci a starostlivosť o vlasy

    Športy

    Športovci a starostlivosť o vlasy
    ...

    Vlasy atlétov sú často vystavované nepriaznivým vplyvom ako chlór, slaná voda či telesný pot. Potrebujú extra starostlivosť a nekomplikovaný styling.

    ...
  • Aktívny styling: Športové účesy plné energie

    Športy

    Aktívny styling: Športové účesy plné energie
    ...

    Prinášame vám stylingové variácie, pri ktorých sa zaručene nespotíte. Účesy, s ktorými sa budete nielen dobre cítiť, ale aj skvele vyzerať.

    ...
  • Športové účesy

    Športy

    Športové účesy
    ...

    Nemusíte súťažiť na Olympijských hrách aby ste podrobili váš účes skúške z námahy. Pozrite si naše video a návrhy na krásne športové účesy.

    ...
  • Boxerské vrkoče: Horúci trend v zapletaných účesoch

    Športy

    Boxerské vrkoče: Horúci trend v zapletaných účesoch
    ...

    Štartujeme ďalšie stylingové kolo pre zapletané účesy: Boxerské vrkoče sa v poslednom čase stali skutočným účesom šampiónov!

    ...
  • Vysokohorský styling: Buďte šik aj na lyžovačke!

    Športy

    Vysokohorský styling: Buďte šik aj na lyžovačke!
    ...

    Užívajte si svieži vzduch a buďte štýlové aj na svahu! Prinášame vám účesy, ktoré zábavu na snehu určite nepokazia.

    ...
  • Účesy pre športovkyne

    Športy

    Účesy pre športovkyne
    ...

    Nikto nepotrebuje vyhrať súťaž o účes roku na ceste do posilňovne. Avšak, ženy sa radi cítia v pohode za všetkých okolností. Ukážeme vám účesy pre športovcov, ktoré vydržia aj náročné aktivity a stále vyzerajú trendy.

    ...