Skip to Content

Začína sa plesová sezóna – dámy, pripravte sa!

Dokonale padnúce šaty v tom správnom trendy štýle musí mať každá žena, ktorá sa chystá na ples. Okrem toho je však nutné vybrať aj ten správny účes. Máme pre vás niekoľko tipov na plesové účesy, s ktorými zažiarite.

Čo sa nosí?

Aj spoločenské účesy podliehajú módnym trendom a pravidlám. Za vzor si môžete vziať hviezdy, ktoré sa predvádzajú na rôznych večierkoch a (nielen) filmových udalostiach. Schwarzkopf profesionáli pre vás tento rok pripravili ukážku top účesov na ples. Vyberte si účes, korý sedí typu vašich vlasov a hodí sa k vašej tvári i šatám.

Osviežujúci a mladistvý look

Hravosť v kombinácii s eleganciou nikdy neuškodia. Naopak! Krásne oživia váš outfit. Zapletané vlasy patria medzi večerné účesy, ktoré si obľúbili mladšie, ale i zrelšie dámy.

Brooklyn Decker
Getty Images
Brooklyn Decker umelecky omotala niekoľko vrkôčikov okolo hlavy

Dovolené sú všetky druhy zapletaných vrkočov -  či už klasický, alebo tzv. rybí vzor s cestičkou nabok, na stred, či žiadnou.

Veľmi efektné sú zapletané účesy už od korienkov vlasov, postupne priberané pramene vlasov končiace prehodené cez rameno.

Zapletané účesy na ples môžete doplniť šperkom, či jemnou kvetinou – všetko ale zlaďujte so šatami. Ak sú príliš výrazné, postačí ak bude váš účes jednoduchší. 

>> Prečítajte si viac

Falošný bob stále v kurze

Rady by ste si na plese vyskúšali kratší elegantný účes bez strihania? Falošný bob je riešenie veľmi obľúbené aj medzi celebritami.

Nikki Reed
Getty Images
Falošný Bob Nikki Reed vyzerá skvelo z každého uhlu

Ako na to: Vzadu na hlave si vlasy zatočte smerom dovnútra. Vzniknutý uzol upevnite vlásenkami tak, aby ich nebolo vidieť.V prípade, že máte dlhšie vlasy môžete vytvoriť falošný bob aj takto: zopnite si vlasy do copu a posúvajte gumičku dolu ku končekom vlasov. Potom zahnite vlasy dovnútra a upevnite koniec copu vlásenkami. Opäť tak, aby ich nebolo vidieť.

Pre ležérny, jemne romantický vzhľad môžete nechať niekoľko prameňov vlasov voľne vpadať v okolí tváre.

 >> Prečítajte si viac

Drdol – nestarnúca klasika

Jennifer Love Hewitt
Getty Images
Jennifer Love Hewitt vyzerá úžasne s obrovským drdolom. Vlasy má začesané dozadu, takže môžeme obdivovať jej peknú tvár.

Elegantný, romantický, ale tiež sexy i nevinný, aj taký môže byť drdol - populárny účes na ples. Ak je posadený nízko na zátylku, vyzerá klasický drdol noblesne. Drdol vysoko na hlave, upravený do mierne rozstrapateného štýlu, vytvára mladistvý a moderný vzhľad. Môžete si ho dopriať aj úplne nízko pri zátylku s cestičkou nabok, či bez nej.

Úprava drdolu je jednoduchá - vlasy mierne natupírujte a začešte späť do copu. Otočte cop okolo niekoľkokrát a upravte ho do špirály. Na fixáciu drdolu použite sponky a lak na vlasy, aby sa dokonalý účes nerozpadol.

>> Prečítajte si viac

Drdol aj pre kučeravé vlasy:

Jessica Chastain
Getty Images
Jessica Chastain nám ukázala ďalší romantický look. Jej vlnité vlasy sú zopnuté do nedbalého, nedokončeného drdolu na krku.

Nedbalý, nedokončený drdol pri krku pôsobí romanticky a ľahko ležérne. Kučeravým vlasom tento večerný účes skutočne pristane.

Ako na to: Na vlasy naneste penové tužidlo pre kučeravé vlasy. Použite kulmu s veľkým priemerom alebo veľké natáčky na vytvorenie vĺn (ak nemáte bohaté, kučeravé vlasy). Natočte tenké pramene vlasov pre väčší objem. Zopnite vlnité vlasy do nízkeho copu. Oddeľte pramene copu, obtočte a upevnite ich okolo základu copu pomocou vláseniek a sponiek. Na spevnenie účesu použite lak na vlasy.

 >> Prečítajte si viac

Súvisiace články
  • Kedy používať produkty s obsahom silikónov

    Tipy a triky

    Kedy používať produkty s obsahom silikónov
    ...

    Či sú pre vás produkty s obsahom silikónov to pravé, záleží na type vašich vlasov a na tom, aké by ste ich chceli mať.

    ...
  • Vlasy a šport: Tipy na praktický a štýlový styling

    Tipy a triky

    Vlasy a šport: Tipy na praktický a štýlový styling
    ...

    Tie z vás, ktoré milujú zábavu, štýl a rýchly pohyb, sa určite rady inšpirujú praktickými a trendy účesmi slávnych športovkýň.

    ...
  • Starostlivosť o dlhé vlasy

    Dlhé vlasy

    Starostlivosť o dlhé vlasy
    ...

    Vlasy po ramená rástli aspoň tri roky a prežili minimálne 300 umytí. Správna starostlivosť je preto nutnosťou. Máme deväť skvelých tipov pre vaše dlhé vlasy

    ...
  • Trendy účesy 2014 podľa módnych návrhárov

    Trendy účesy pre ženy

    Trendy účesy 2014 podľa módnych návrhárov
    ...

    Zaujímalo nás, čo bude definovať účesy v roku 2014. Vydajte sa s nami na túru po módnych prehliadkach a objavte najhorúcejšie trendy!

    ...
  • Objavte trendy v účesoch na rok 2016!

    Trendy účesy pre ženy

    Objavte trendy v účesoch na rok 2016!
    ...

    Vzrušujúce, jedinečné, sebavedomé! Rekapitulujeme, čo sa objavilo na módnych mólach a prinášame to najdôležitejšie na sezónu jar/leto 2016.

    ...
  • Účesy hviezd: Karolina Kurková

    Trendy účesy pre ženy

    Účesy hviezd: Karolina Kurková
    ...

    Filmové festivaly v Cannes sú legendárne. Na tohtoročnom festivale oslnila super modelka Karolina Kurková elegantným retro účesom. Karolina Kurková upravila svoje vlasy v štýle Holllywoodskej klasickej éry a jednej hviezdy filmového neba.

    ...
  • Športovci a starostlivosť o vlasy

    Športy

    Športovci a starostlivosť o vlasy
    ...

    Vlasy atlétov sú často vystavované nepriaznivým vplyvom ako chlór, slaná voda či telesný pot. Potrebujú extra starostlivosť a nekomplikovaný styling.

    ...
  • Aktívny styling: Športové účesy plné energie

    Športy

    Aktívny styling: Športové účesy plné energie
    ...

    Prinášame vám stylingové variácie, pri ktorých sa zaručene nespotíte. Účesy, s ktorými sa budete nielen dobre cítiť, ale aj skvele vyzerať.

    ...
  • Športové účesy

    Športy

    Športové účesy
    ...

    Nemusíte súťažiť na Olympijských hrách aby ste podrobili váš účes skúške z námahy. Pozrite si naše video a návrhy na krásne športové účesy.

    ...
  • Boxerské vrkoče: Horúci trend v zapletaných účesoch

    Športy

    Boxerské vrkoče: Horúci trend v zapletaných účesoch
    ...

    Štartujeme ďalšie stylingové kolo pre zapletané účesy: Boxerské vrkoče sa v poslednom čase stali skutočným účesom šampiónov!

    ...
  • Vysokohorský styling: Buďte šik aj na lyžovačke!

    Športy

    Vysokohorský styling: Buďte šik aj na lyžovačke!
    ...

    Užívajte si svieži vzduch a buďte štýlové aj na svahu! Prinášame vám účesy, ktoré zábavu na snehu určite nepokazia.

    ...
  • Účesy pre športovkyne

    Športy

    Účesy pre športovkyne
    ...

    Nikto nepotrebuje vyhrať súťaž o účes roku na ceste do posilňovne. Avšak, ženy sa radi cítia v pohode za všetkých okolností. Ukážeme vám účesy pre športovcov, ktoré vydržia aj náročné aktivity a stále vyzerajú trendy.

    ...