Skip to Content

Čo robiť s prvými šedivými vlasmi?

Ako hovorí staré príslovie, tam, kde si vytrhnete jeden šedivý vlas, tam vám narastie ďalších sedem. Vytrhávanie depigmentovaných vlasov naozaj nie je najlepším riešením, ako sa ich zbaviť. Šedivých vlasov váš totiž jednoducho a rýchlo zbavia moderné techniky farbenia vlasov.

Prvé šediny
Šedivé vlasy sa dajú skryť rôzne, tónovaním, farbením, alebo melírom.

Genetické faktory ovplyvňujú, kedy vaše telo prestane produkovať vlasové pigmenty. Niektorí ľudia si objavia svoj prvý biely vlas už v 20-tich rokoch, iní si prirodzenú farbu svojich vlasov udržia do vysokého veku.

Vedci sa snažia už dlhšiu dobu zistiť, prečo naše vlasy šedivejú a akú úlohu v tomto procese depigmentácie vlasov hrá stres. Vo výnimočných prípadoch môžu choroby či drogové odvykacie kúry urýchliť proces šedivenia vlasov.

So správnym tónovačom môžu byť prvé šedivé vlasy aj posledné

Pár bielych prameňov môže vyzerať pekne, najmä ak máte popolavú blond. V opačnom prípade kombinácie bielych pramienkov s tmavými vlasmi sa o trendy looku hovoriť nedá. Biele vlasy sú navyše omnoho nápadnejšie, ak sú v širokých prameňoch. Naučíme vás, ako sa brániť proti šedivým vlasom. 

Sedem tipov: Zbavte sa prvých šedivých vlasov

  • Blondínky nemajú veľa dôvodov, prečo sa prvých šedivých vlasov obávať, pretože v ich prípade sú len ťažko rozpoznateľné. Pokiaľ je bielych vlasov málo a sú ďaleko od seba, tento problém poľahky vyriešite melírom či tónovaním. 
  • Melír v rôznych tónoch popolavej blond je najlepším riešením pre viac viditeľné pramene bielych vlasov. To potlačí možný žltkastý nádych vlasov a nebude to viesť k nápadnému rastu korienkov. Takýmto spôsobom nebudete musieť svoju farbu často upravovať.
  • Repigmentačné kúry pomáhajú obnoviť prirodzenú stredne blond alebo hnedú farbu vlasov. Vďaka vlasovej kúre vlasové pigmenty vyplnia pigmentové medzery v bielych vlsoch a pomáhajú navrátiť prirodzenú farbu vašim vlasom. Bohužiaľ, takéto repigmentačné vlasové kúry nevykazujú výsledky v prípade prirodzenej svetlej blond, červenej alebo čiernej farby.
  • Všeobecne platí, že intenzívne tónovanie prekryje až polovicu šedivých vlasov. Pamätajte na to, že biele vlasy absorbujú viac umelých pigmentov ako prirodzene pigmentované (nešedivé) vlasy. Pre dosiahnutie stredne hnedej farby by ste mali začať experimentovať s tmavo blond tónovacou farbou. Pravidelné umývanie vlasov šampónom výsledné odtiene tónovania rýchlo vymyje, preto je dobré použiť ho len ako prostriedok na dosiahnutie tmavšej farby vlasov. 
  • Pre kompletne šedivé vlasy odporúčame úplné zafarbenie vlasov v odtieni, ktorý je len o niečo svetlejší ako bola vaša prirodzená farba v mladšom veku. Takýto postup zjednotí farbu vašich vlasov a vyhnete sa výrazným odrasteným korienkom.
  • Veľmi pohodlným spôsobom na udržanie farby vlasov sú domáce produkty. Môžete použiť jednu z nových bezamoniakových penových receptúr, ak si nie ste úplne istá tónovačmi. Penové farby zjednodušujú farbenie vlasov a začiatočníci a ženy so šedivmi vlasmi sú schopné dosiahnuť veľmi dobré výsledky.
  • Ak použité prírpavky na farbenie vlasov neprekryli vaše šedivé vlasy, potrebujete špeciálnu starostlivosť o vaše vlasy. Šampóny a kondicionéry pre farbené vlasy na bielu alebo platinovú blond farbu dodajú vlasom lesk a ochranu pred žltkastým nádychom. 
Súvisiace články
  • Kedy používať produkty s obsahom silikónov

    Tipy a triky

    Kedy používať produkty s obsahom silikónov
    ...

    Či sú pre vás produkty s obsahom silikónov to pravé, záleží na type vašich vlasov a na tom, aké by ste ich chceli mať.

    ...
  • Vlasy a šport: Tipy na praktický a štýlový styling

    Tipy a triky

    Vlasy a šport: Tipy na praktický a štýlový styling
    ...

    Tie z vás, ktoré milujú zábavu, štýl a rýchly pohyb, sa určite rady inšpirujú praktickými a trendy účesmi slávnych športovkýň.

    ...
  • Starostlivosť o dlhé vlasy

    Dlhé vlasy

    Starostlivosť o dlhé vlasy
    ...

    Vlasy po ramená rástli aspoň tri roky a prežili minimálne 300 umytí. Správna starostlivosť je preto nutnosťou. Máme deväť skvelých tipov pre vaše dlhé vlasy

    ...
  • Trendy účesy 2014 podľa módnych návrhárov

    Trendy účesy pre ženy

    Trendy účesy 2014 podľa módnych návrhárov
    ...

    Zaujímalo nás, čo bude definovať účesy v roku 2014. Vydajte sa s nami na túru po módnych prehliadkach a objavte najhorúcejšie trendy!

    ...
  • Objavte trendy v účesoch na rok 2016!

    Trendy účesy pre ženy

    Objavte trendy v účesoch na rok 2016!
    ...

    Vzrušujúce, jedinečné, sebavedomé! Rekapitulujeme, čo sa objavilo na módnych mólach a prinášame to najdôležitejšie na sezónu jar/leto 2016.

    ...
  • Účesy hviezd: Karolina Kurková

    Trendy účesy pre ženy

    Účesy hviezd: Karolina Kurková
    ...

    Filmové festivaly v Cannes sú legendárne. Na tohtoročnom festivale oslnila super modelka Karolina Kurková elegantným retro účesom. Karolina Kurková upravila svoje vlasy v štýle Holllywoodskej klasickej éry a jednej hviezdy filmového neba.

    ...
  • Športovci a starostlivosť o vlasy

    Športy

    Športovci a starostlivosť o vlasy
    ...

    Vlasy atlétov sú často vystavované nepriaznivým vplyvom ako chlór, slaná voda či telesný pot. Potrebujú extra starostlivosť a nekomplikovaný styling.

    ...
  • Aktívny styling: Športové účesy plné energie

    Športy

    Aktívny styling: Športové účesy plné energie
    ...

    Prinášame vám stylingové variácie, pri ktorých sa zaručene nespotíte. Účesy, s ktorými sa budete nielen dobre cítiť, ale aj skvele vyzerať.

    ...
  • Športové účesy

    Športy

    Športové účesy
    ...

    Nemusíte súťažiť na Olympijských hrách aby ste podrobili váš účes skúške z námahy. Pozrite si naše video a návrhy na krásne športové účesy.

    ...
  • Boxerské vrkoče: Horúci trend v zapletaných účesoch

    Športy

    Boxerské vrkoče: Horúci trend v zapletaných účesoch
    ...

    Štartujeme ďalšie stylingové kolo pre zapletané účesy: Boxerské vrkoče sa v poslednom čase stali skutočným účesom šampiónov!

    ...
  • Vysokohorský styling: Buďte šik aj na lyžovačke!

    Športy

    Vysokohorský styling: Buďte šik aj na lyžovačke!
    ...

    Užívajte si svieži vzduch a buďte štýlové aj na svahu! Prinášame vám účesy, ktoré zábavu na snehu určite nepokazia.

    ...
  • Účesy pre športovkyne

    Športy

    Účesy pre športovkyne
    ...

    Nikto nepotrebuje vyhrať súťaž o účes roku na ceste do posilňovne. Avšak, ženy sa radi cítia v pohode za všetkých okolností. Ukážeme vám účesy pre športovcov, ktoré vydržia aj náročné aktivity a stále vyzerajú trendy.

    ...