Skip to Content

Zapletané vlasy alias nový „rasta“ look

Getty Images

Nech žijú zapletané vrkoče! Aktuálny comeback účesov z 90. rokov našim hlavám uštedril ďalší kultový look – hravé rasta vrkoče s nádychom exotiky. Dokonalý letný účes inšpirovaný Karibikom milujú aj hviezdy – tento moderný afro look už nosí napr. štýlová ikona Rita Ora. A aby sme vás dostali do rytmu, ako alternatívu ponúkneme aj štýl s jemnými dredmi.   

Leto si žiada nový look! Rasta štýl (či už zapletaný alebo zatočený) vám vo vlasoch vytvorí ideálny účes na pláž, ktorý je nielen elegantný, ale aj neobyčajne praktický.

Rasta look stojí za to vyskúšať, lebo...
...z vás urobí trendsetterku
...udrží všetky pramienky mimo tváre
...ponúka množstvo stylingových možností
...garantuje nový vzhľad bez toho, aby ste si vlasy farbili alebo strihali

Rasta look: Zapletané vlasy

Zapletaný rasta look
Herečka Zoë Kravitz s voľne rozpustenými zapletenými vrkočmi.

Precízne zapletané vrkoče pôvodne slúžili na to, aby pomohli skrotiť divokú afro hrivu. Už pred časom sa však tieto mini vrkôčiky stali populárnym účesom, ktorý sa nedávno opäť ocitol v centre pozornosti.

Existuje viacero rasta účesov, stačí len trocha zaexperimentovať s rozličnými verziami tohto rafinovaného štýlu. Jedným z nich sú napríklad vrkoče známe ako „Casamas“. Táto technika je pomenovaná podľa miesta svojho pôvodu - Casamas v Senegale. Vrkoče sú v tomto prípade hrubšie a zapletené tak natesno, ako sa len dá. Opačným trendom sú mini vrkôčiky – ide o pravdepodobne najznámejšiu variáciu rasta štýlu. Pri nej sú tenké pramienky siahajúce od korienkov zapletené do miniatúrnych vrkočov. Treťou možnosťou sú tzv. rozpustené vrkoče, ako ich vidíme na Zoë Kravitz. Afro vrkoče nie sú dlhšie než desať centimetrov a zvyšok vlasov je ponechaný ako rozpustený. Tip: do dĺžok vlasov votrite olej, aby sa dokonale rozžiarili!   

Rasta vrkoče: Stylingové variácie

Zapletaný rasta look
Rasta detail: Popová hviezda Rita Ora v cool účese s mini vrkôčikmi.

Keďže zapletaný trend umožňuje väčšie množstvo variácií, než akýkoľvek iný účes, s rasta lookom sa zaručene nudiť nebudete! Cop, výčes, rozpustené vlasy, drdol alebo falošný cop vyčaríte lusknutím prsta. A najlepšie na tom je, že veľký počet vrkočov má väčšiu hmotnosť, vďaka ktorej vydrží styling v perfektnom stave omnoho dlhšie. Je to skvelá voľba na horúce letné dni alebo na divoké festivalové víkendy! A mimochodom, Rita Ora je dôkazom, že rasta štýl neuveriteľne pristane aj blondínkam.  

Rasta Look: Stavte na prekvapivé kombinácie!

Zapletaný rasta look
Jemné dredy: Tento zapletaný štýl má ešte niečo navrch.

Pre tých, ktorí chcú rasta trend prispôsobiť svojmu naturelu, budú skvelou alternatívou vrkoče kombinované s dredmi. Navrchu zatočené a dole zapletené – návrhárka Franziska Michael poslala svoje modelky na mólo s týmto neprehliadnuteľným účesom počas berlínskeho týždňa módy 2015. Tak sa zrodil hit sezóny!

A na záver jeden módny tip: Jemné dredy vyzerajú obzvlášť dobre s outfitom, ktorý podčiarkne ženskosť nositeľky: príťažlivé šaty, luxusné látky a sofistikované tlmené odtiene (telové, biele a krémové).

Súvisiace články
  • Kedy používať produkty s obsahom silikónov

    Tipy a triky

    Kedy používať produkty s obsahom silikónov
    ...

    Či sú pre vás produkty s obsahom silikónov to pravé, záleží na type vašich vlasov a na tom, aké by ste ich chceli mať.

    ...
  • Vlasy a šport: Tipy na praktický a štýlový styling

    Tipy a triky

    Vlasy a šport: Tipy na praktický a štýlový styling
    ...

    Tie z vás, ktoré milujú zábavu, štýl a rýchly pohyb, sa určite rady inšpirujú praktickými a trendy účesmi slávnych športovkýň.

    ...
  • Starostlivosť o dlhé vlasy

    Dlhé vlasy

    Starostlivosť o dlhé vlasy
    ...

    Vlasy po ramená rástli aspoň tri roky a prežili minimálne 300 umytí. Správna starostlivosť je preto nutnosťou. Máme deväť skvelých tipov pre vaše dlhé vlasy

    ...
  • Trendy účesy 2014 podľa módnych návrhárov

    Trendy účesy pre ženy

    Trendy účesy 2014 podľa módnych návrhárov
    ...

    Zaujímalo nás, čo bude definovať účesy v roku 2014. Vydajte sa s nami na túru po módnych prehliadkach a objavte najhorúcejšie trendy!

    ...
  • Objavte trendy v účesoch na rok 2016!

    Trendy účesy pre ženy

    Objavte trendy v účesoch na rok 2016!
    ...

    Vzrušujúce, jedinečné, sebavedomé! Rekapitulujeme, čo sa objavilo na módnych mólach a prinášame to najdôležitejšie na sezónu jar/leto 2016.

    ...
  • Účesy hviezd: Karolina Kurková

    Trendy účesy pre ženy

    Účesy hviezd: Karolina Kurková
    ...

    Filmové festivaly v Cannes sú legendárne. Na tohtoročnom festivale oslnila super modelka Karolina Kurková elegantným retro účesom. Karolina Kurková upravila svoje vlasy v štýle Holllywoodskej klasickej éry a jednej hviezdy filmového neba.

    ...
  • Športovci a starostlivosť o vlasy

    Športy

    Športovci a starostlivosť o vlasy
    ...

    Vlasy atlétov sú často vystavované nepriaznivým vplyvom ako chlór, slaná voda či telesný pot. Potrebujú extra starostlivosť a nekomplikovaný styling.

    ...
  • Aktívny styling: Športové účesy plné energie

    Športy

    Aktívny styling: Športové účesy plné energie
    ...

    Prinášame vám stylingové variácie, pri ktorých sa zaručene nespotíte. Účesy, s ktorými sa budete nielen dobre cítiť, ale aj skvele vyzerať.

    ...
  • Športové účesy

    Športy

    Športové účesy
    ...

    Nemusíte súťažiť na Olympijských hrách aby ste podrobili váš účes skúške z námahy. Pozrite si naše video a návrhy na krásne športové účesy.

    ...
  • Boxerské vrkoče: Horúci trend v zapletaných účesoch

    Športy

    Boxerské vrkoče: Horúci trend v zapletaných účesoch
    ...

    Štartujeme ďalšie stylingové kolo pre zapletané účesy: Boxerské vrkoče sa v poslednom čase stali skutočným účesom šampiónov!

    ...
  • Vysokohorský styling: Buďte šik aj na lyžovačke!

    Športy

    Vysokohorský styling: Buďte šik aj na lyžovačke!
    ...

    Užívajte si svieži vzduch a buďte štýlové aj na svahu! Prinášame vám účesy, ktoré zábavu na snehu určite nepokazia.

    ...
  • Účesy pre športovkyne

    Športy

    Účesy pre športovkyne
    ...

    Nikto nepotrebuje vyhrať súťaž o účes roku na ceste do posilňovne. Avšak, ženy sa radi cítia v pohode za všetkých okolností. Ukážeme vám účesy pre športovcov, ktoré vydržia aj náročné aktivity a stále vyzerajú trendy.

    ...