Skip to Content

Swag je späť! Stupňovitý look pre dlhé vlasy

V novom roku sa máme na čo tešiť – rúti sa na nás „swag“! Nová variácia legendárneho swagu zahŕňa hustú ofinu a pružné vlny. Tento cool účes je v súčasnosti medzi hviezdami skutočným hitom a udomácnil sa aj na pouličnej scéne. Pravda je, že postupný strih vyzerá skvele na každom a nevyžaduje takmer žiadny styling.

Zabudnite na „lob“, „wob“ aj na účes po plecia: vyskúšajte „swag“! A čo to vlastne  je? Nejde o slangový výraz mladých z roku 2011, ale o účes pre rok 2016, ktorý musíte mať!

Čo je „swag“?

Je to akási obmena klasického shagu (výrazne odstupňovaný strih s ofinou a kratšími vrchnými vlasmi), no tento cool účes má svoje vlastné pravidlá. Objemnejší, kučeravý a veľmi ležérny: Trendy strih na rok 2016 vie, čo je to štýl. Aj v tomto prípade sú charakteristickým znakom postupne zostrihané vlasy. Ďalší prvok: dlhá ofina a mäkké vlny. Strih „shag-swag“ funguje s dlhými aj krátkymi vlasmi, no absolútne neprehliadnuteľný bude, ak vaše pramene siahajú nižšie než po ramená (ako sme to videli na Lindsey Wixson).  

Komu pristane „swag“?

Vážne, každý môže nosiť swag! Stačí prispôsobiť dĺžku ofiny proporciám vašej tváre – to je recept na jedinečný „wow“ look! Dokonca aj okrúhle tváre (ako Michelle Williams), ktorým bohatá ofina swagu zvyčajne príliš nepristane. Jednoducho si ofinu upravte diagonálne do strany, alebo ju rozdeľte v strede ako oponu a nechajte ubiehať doľava a doprava (ako na fotke). Aj v prípade jemnejších, redších vlasov by ste mali radšej zvoliť strih ofiny prehodenej smerom do strany, tak vám totiž nevezme príliš veľa objemu zo zvyšku vlasov.  

Swag je späť!
Michelle Williams sa rozlúčila so svojím svetoznámym krátkym pixie a teraz nosí swag.

Ako funguje „swag“?

Kľúčom k úspechu účesu „swag“ je strih! Pri takomto postupnom strihu sa odstupňovanie pramienkov robí nožom alebo prestrihávacími nožničkami so zúbkovanou hranou. Najlepší výsledok dosiahnete, ak budú vlasy strihané v suchom stave. Je to dôležité hlavne pre odhad a tvarovanie toho, akým spôsobom budú vlasy v účese padať a tiež pre stanovenie dĺžky ofiny.

Povedzte posledné zbohom tupým strihom, rovným a čistým líniám – swag totiž žije na úplne inej, pružnej a roztopašnej vlne. Výraznejšie oddelenie jednotlivých stupňov nie je treba, nechajte ich mäkko splývať jeden do druhého. Ofina by určite mala byť bohatšia a mala by sa postupne zvažovať do strán.  

Swag je späť!
Dakota Johnson nosí jemnú verziu swagu s polodlhými vlasmi.

Ten pravý styling účesu „swag“

Áno, toto je presne taký jednoduchý účes ako aj vyzerá. Vstaňte, trochu ho našuchorte a ste pripravené vyraziť! Presne to robí swag neodolateľným. Postupne zostrihaný zvlnený strih s ofinou nám umožňuje cítiť sa slobodné a nezávislé – ďaleko od akýchkoľvek stylingových pravidiel. Stačí vyskočiť z postele a okamžite vyzeráte skvele!

Ak však máte čas a chuť na trochu zložitejšiu úpravu, swag je pripravený. Môžete vyskúšať napr. divoký rockerský štýl à la Freja Beha Erichsen.

Ako na to: Do uterákom vysušených vlasov aplikujte trochu spreju s obsahom soli a vyfúkajte si vlasy v predklone. Vzduch z fénu by však nemal byť príliš horúci, vlažnejší dodá vašim vlasom príjemnú štruktúru. Obzvlášť dobrý tvar a objem dosiahnete tak, že si vlasy ešte dotvarujete prstami. Pozor, nezabúdajte na ofinu!

V prípade, že jemné vlny nie sú na vás dosť divoké, siahnite po kulme. Na záver si ale kučery rozčešte, aby ste získali požadovaný objem.

Freja Beha Erichsen nosí dlhú, kučeravú verziu swagu.
Súvisiace články
  • Kedy používať produkty s obsahom silikónov

    Tipy a triky

    Kedy používať produkty s obsahom silikónov
    ...

    Či sú pre vás produkty s obsahom silikónov to pravé, záleží na type vašich vlasov a na tom, aké by ste ich chceli mať.

    ...
  • Vlasy a šport: Tipy na praktický a štýlový styling

    Tipy a triky

    Vlasy a šport: Tipy na praktický a štýlový styling
    ...

    Tie z vás, ktoré milujú zábavu, štýl a rýchly pohyb, sa určite rady inšpirujú praktickými a trendy účesmi slávnych športovkýň.

    ...
  • Starostlivosť o dlhé vlasy

    Dlhé vlasy

    Starostlivosť o dlhé vlasy
    ...

    Vlasy po ramená rástli aspoň tri roky a prežili minimálne 300 umytí. Správna starostlivosť je preto nutnosťou. Máme deväť skvelých tipov pre vaše dlhé vlasy

    ...
  • Trendy účesy 2014 podľa módnych návrhárov

    Trendy účesy pre ženy

    Trendy účesy 2014 podľa módnych návrhárov
    ...

    Zaujímalo nás, čo bude definovať účesy v roku 2014. Vydajte sa s nami na túru po módnych prehliadkach a objavte najhorúcejšie trendy!

    ...
  • Objavte trendy v účesoch na rok 2016!

    Trendy účesy pre ženy

    Objavte trendy v účesoch na rok 2016!
    ...

    Vzrušujúce, jedinečné, sebavedomé! Rekapitulujeme, čo sa objavilo na módnych mólach a prinášame to najdôležitejšie na sezónu jar/leto 2016.

    ...
  • Účesy hviezd: Karolina Kurková

    Trendy účesy pre ženy

    Účesy hviezd: Karolina Kurková
    ...

    Filmové festivaly v Cannes sú legendárne. Na tohtoročnom festivale oslnila super modelka Karolina Kurková elegantným retro účesom. Karolina Kurková upravila svoje vlasy v štýle Holllywoodskej klasickej éry a jednej hviezdy filmového neba.

    ...
  • Športovci a starostlivosť o vlasy

    Športy

    Športovci a starostlivosť o vlasy
    ...

    Vlasy atlétov sú často vystavované nepriaznivým vplyvom ako chlór, slaná voda či telesný pot. Potrebujú extra starostlivosť a nekomplikovaný styling.

    ...
  • Aktívny styling: Športové účesy plné energie

    Športy

    Aktívny styling: Športové účesy plné energie
    ...

    Prinášame vám stylingové variácie, pri ktorých sa zaručene nespotíte. Účesy, s ktorými sa budete nielen dobre cítiť, ale aj skvele vyzerať.

    ...
  • Športové účesy

    Športy

    Športové účesy
    ...

    Nemusíte súťažiť na Olympijských hrách aby ste podrobili váš účes skúške z námahy. Pozrite si naše video a návrhy na krásne športové účesy.

    ...
  • Boxerské vrkoče: Horúci trend v zapletaných účesoch

    Športy

    Boxerské vrkoče: Horúci trend v zapletaných účesoch
    ...

    Štartujeme ďalšie stylingové kolo pre zapletané účesy: Boxerské vrkoče sa v poslednom čase stali skutočným účesom šampiónov!

    ...
  • Vysokohorský styling: Buďte šik aj na lyžovačke!

    Športy

    Vysokohorský styling: Buďte šik aj na lyžovačke!
    ...

    Užívajte si svieži vzduch a buďte štýlové aj na svahu! Prinášame vám účesy, ktoré zábavu na snehu určite nepokazia.

    ...
  • Účesy pre športovkyne

    Športy

    Účesy pre športovkyne
    ...

    Nikto nepotrebuje vyhrať súťaž o účes roku na ceste do posilňovne. Avšak, ženy sa radi cítia v pohode za všetkých okolností. Ukážeme vám účesy pre športovcov, ktoré vydržia aj náročné aktivity a stále vyzerajú trendy.

    ...