Skip to Content

Výnimočne jemná: pastelová farba vlasov

Getty Images

Túžite po svetlej a jasnej farbe vlasov, ktorá by však pôsobila sofistikovane? Chcete, aby vaše vlasy vyzerali sviežo a poddajne a zároveň vyžarovali pôvab, za ktorým sa všetci otočia? Ak áno, mali by ste vyskúšať pastelovú farbu na vlasy. Objavte príťažlivosť pastelových farieb a zistite, či vám a vášmu štýlu skutočne pristanú. Hviezdy a modelky v našej galérii vám ukážu aktuálne trendy farby na vlasy.

Jemná cukrová vata, hebká mandľovohnedá, nežné farby kvetín a jemné zmrzlinové odtiene sa najnovšie stali súčasťou palety farieb na vlasy a sú na najlepšej ceste stať sa obľúbenými odtieňmi. Tieto mäkké farby zvýraznia krásu vašej pokožky, môžete ich využiť na celú dĺžku vlasov alebo naniesť len na jednotlivé pramene či časť vlasov.  

Jemné odtiene: Jemné farby vytvárajú na vlasoch dojem rannej rosy a prepožičiavajú im uhladenú eleganciu. Tlmené odtiene dodajú vášmu štýlu sofistikovaný nádych bez toho, aby vás zatienili a môžete ich nosiť kamkoľvek.

Návrhárka Proenza Schouler bola medzi prvými, ktorí privítali nový trend vo farbách na vlasy. Návrhári ozvláštnili vlasy svojich modeliek pepermintovozeleným a fialkovým odtieňom. Karl Lagerfeld nedávno vytvoril nevšedné farby vlasov pre Chanel.

Pastelové farby vlasov – pristanú vám a vášmu štýlu?

Pastelové farby môžete jednoducho naniesť na prirodzené alebo odfarbené blond vlasy. Vyskúšajte farebný preliv priamo doma a zistite, či sa k vám hodí. Pastelové farby sú ideálne pre svetlé blondínky, pretože na nich pekne vyniknú a jednoducho sa nanášajú.

Tipy a triky na farbenie vlasov: Pastelové odtiene

Pastelové farby sa nanášajú skôr vo forme prelivu, než dlhotrvajúcej farby na vlasy. Tento spôsob je vhodný pre všetkých, ktorí radi experimentujú s farbou vlasov. Ak vám zvolená farba úplne nevyhovuje, nemusíte čakať príliš dlho, kým sa vymyje. Farebné prelivy vydržia iba niekoľko umytí. Pastelová farba sa rýchlejšie vymýva, ak ju nanášate na poškodené vlasy. Pred nasledujúcim farebným prelivom by ste preto mali vlasom dopriať výživu a čas na zotavenie a posilnenie. 

Najdôležitejšie je presne dodržať pribalený návod na farbenie vlasov. Zložky musia byť namiešané v správnom pomere a čas pôsobenia farbiacej zmesi je tiež kľúčový pre výsledný odtieň.

Na rozdiel od obvyklých farebných prelivov, semi-permanentných či permanentných farieb sa pastelová farba pre dosiahnutie intenzívnejšieho farebného výsledku nanáša na suché vlasy.

Všetky farbené vlasy potrebujú špeciálnu starostlivosť, bez ohľadu na jemnosť farby či spôsob jej nanášania. Správne ošetrovanie vlasov vám zaručí krásne a dlhotrvajúce výsledky. Po opláchnutí farby naneste bezoplachový kondicionér. Kedykoľvek si vlasy potom umyjete, použite šampón na farbené vlasy.  

Výber vhodnej farby na vlasy – pastelovo broskyňové odtiene zvýraznia krásu tmavej pokožky. Delikátna ružová farba dodá blondínkam jemný romantický nádych. Svetlá fialková zase vytvorí cool a sebavedomý vzhľad.

Každý deň iná farba – ak chcete vyskúšať rôzne pastelové odtiene predtým, než sa rozhodnete pre konkrétny preliv, siahnite po pastelovej kriede. Aby ste si mohli vytvoriť farebné pramene, musí byť krieda pred použitím navlhčená. Kriedový nános sa vymyje po jednom umytí šampónom.

Súvisiace články
  • Farba verzus tónovanie: Ktorá metóda je tá pravá?

    Farbenie vlasov

    Farba verzus tónovanie: Ktorá metóda je tá pravá?
    ...

    Prinášame vám dôležité fakty, ktoré vám pomôžu pri rozhodovaní. Aké sú medzi nimi rozdiely, aké majú výhody a čo od ich aplikácie môžete očakávať?

    ...
  • Letná blond: Zdravé vlasy pobozkané slnkom

    Blond farba vlasov

    Letná blond: Zdravé vlasy pobozkané slnkom
    ...

    Trblietavá blond je esenciou leta. Aby takou aj zostala, mali by ste chrániť vlasy pred UV žiarením. Prinášame tie najlepšie letné tipy pre blondínky.

    ...
  • Farebné pruhy

    Exotické farby na vlasy

    Farebné pruhy
    ...

    Kombinácie výrazných farieb už nie sú vyhradené len pre látky a odevy. Teraz zvýrazňujú štýlové ženy žiarivými farbami svoje účesy

    ...
  • Návrat trendu: platinová blond je teraz trendy viac ako kedykoľvek predtým

    Plavá farba na vlasy

    Návrat trendu: platinová blond je teraz trendy viac ako kedykoľvek predtým
    ...

    Plavá, plavejšia, platinová. Tento najsvetlejší blond tón je medzi farbami na vlasy dobre známy. Platinová blond sa nosí už od 90. rokov, ale až teraz si ju ľudia prestali spájať s bábikou Barbie. Čítajte ďalej a dozviete sa všetko, čo potrebujete vedieť o tejto trendy farbe.

    ...
  • Prirodzený jas: Domáce recepty na zosvetlenie vlasov

    Zosvetľovanie

    Prirodzený jas: Domáce recepty na zosvetlenie vlasov
    ...

    Nechajte zasvietiť svetlo vo svojich vlasoch! Vyskúšajte staré známe triky vhodné nielen pre blondínky.

    ...
  • Nepravidelne nafarbené vlasy

    Zosvetľovanie

    Nepravidelne nafarbené vlasy
    ...

    Nafarbili ste si vlasy a zistili ste, že farba ostala pri korienkoch svetlejšia, zatiaľ čo vaše končeky oplývajú tmavším odtieňom? Máte pocit, že vlasy pôsobia na vás rôznofarebne?

    ...
  • Jednoduché a rýchle dofarbovanie vlasov

    Farbenie vlasov

    Jednoduché a rýchle dofarbovanie vlasov
    ...

    Vďaka našim tipom si vlasy jednoducho dofarbíte a vrátite im sýtu farbu aj nádlherný lesk.

    ...
  • Psychológia farieb: Čo o vás prezrádza odtieň vlasov?

    Farbenie vlasov

    Psychológia farieb: Čo o vás prezrádza odtieň vlasov?
    ...

    Blond, hnedá, čierna alebo červená – povedzte nám, akú farbu nosíte a my vám povieme, kto ste.

    ...
  • Odvážny a cool: Modrý melír

    Trend pastelových farieb na vlasy

    Odvážny a cool: Modrý melír
    ...

    Nádherné tóny, odtiene a nuansy modrej farby už dávno predstavujú najobľúbenejšiu časť farebného spektra.

    ...
  • Luxusný trend: Ružové zlato vo vlasoch

    Účesy a trendy vo farbení

    Luxusný trend: Ružové zlato vo vlasoch
    ...

    Už nezdobí len šperky, náhrdelníky či prstene. Vďaka trendsetterom sa z neho stal luxusný trend, s ktorým vygradujete krásu vašich vlasov na maximum.

    ...
  • Oranžové vlasy: Vyhnite sa chybám pri farbení!

    Účesy a trendy vo farbení

    Oranžové vlasy: Vyhnite sa chybám pri farbení!
    ...

    Domáce farbenie alebo oživenie farby nemusí vždy dopadnúť stopercentne. Na čo by ste si mali dávať pozor, ak sa chcete tomuto neželanému efektu vyhnúť?

    ...
  • Trendy „ecaille“ look: Slnečné lúče alebo ťahy štetca?

    Účesy a trendy vo farbení

    Trendy „ecaille“ look: Slnečné lúče alebo ťahy štetca?
    ...

    Hitom tohto leta je nový trend: mäkké farebné prechody a jemný kontrast. Vysvetlíme vám, čo revolučné prináša a akou technikou farbenia ho dosiahnete.

    ...